Vores kurser

Vi er medlemmer af Dansk Sportsdykkerforbund, og uddanner dykkere efter principperne i Jacques-Yves Cousteau‘s gamle forbund CMAS.

OBS! Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde kurser for tiden

CMAS1

CMAS2

CMAS3

Vragdykker 1

CMAS 1

Dette er vores grundkursus i dykning, hvor du lærer alt det grundlæggende, som dykkere skal kunne.

Du lærer, hvordan man håndterer udstyret og dykker sikkert sammen med en makker ned til 20 meters dybde.

Du lærer at kommunikere under vandet via håndtegn, lærer svømmeteknik og lærer at redde dig selv og andre, hvis noget går galt.

Adgangskrav: Du skal kunne svømme 50 meter uden udstyr, og skal have det godt med at være i vandet. Du skal være mindst 14 år.

Pris: Kurset er gratis, men du skal meldes ind i vores klub. Desuden er der en række udgifter til blandt andet lægeattest, DSF certifikat og udstyrsleje (500 Kr.). Har man sit eget udstyr er man naturligvis velkommen til at bruge det. Alt i alt omkring 3.000 kroner. Dertil kommer indkøb af personligt basisudstyr – som maske, finner og snorkel (ca. 1300 Kr.) samt en dykkerdragt (cirka 3000 Kr.). Man kan ofte købe godt brugt udstyr på DBA.dk til en god pris, men vi anbefaler du venter og får vejledning af instruktøren når du begynder på kurset.

Varighed: Kurset er et aftenkursus, der afholdes hver onsdag mellem 18.00 og 22.30 hen over cirka tre måneder. Desuden skal der bruges enkelte weekender til dykkerture.

Frekvens: Kurset afholdes én gang om året med start i januar.

(OBS! Grundet manglende ressourcer har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde cmas1 kurser pt.

Har du spørgsmål omkring CMAS uddannelsen, er du velkommen til at ringe til instruktør og uddannelsesformand Allan Nielsen på 3077 2544 eller e-maile til uddannelsesformand@gsdk.dk.

Du kan også læse om uddannelsen og certifikatet hos Sportsdykkerforbundet her.

CMAS 2

Dette er vores videregående kursus, der bygger videre på det basale, og giver ekstra viden og færdigheder til dykkeren.

Med dette certifikat kan du dykke med en makker ned til 40 meters dybde.

Du lærer at håndtere den større dybde, lærer om dykkerfysik, dykkerskader og bliver bedre til at planlægge og arrangere dyk  – eksempelvis om natten, med kompas og i strøm.

Adgangskrav:  Du skal være mindst 15 år, og skal have et CMAS 1 eller tilsvarende certifikat. Du skal desuden have 20 dyk heraf 10 dyk dybere end 10 meter inden certifikatet udstedes. Disse dyk opsamles normalt henover foråret og sommeren på almindelige klubture til stranden omkring Øresund.  Man kan starte på kurset inden alle 20 dyk er opnået og skal blot have alle 20 inden certifikatet overrækkes.

Pris: Kurset koster 1.500 kroner hvortil der kommer udgifter til DSF’s uddannelsespakke (450 Kr.). Desuden kan der komme udgifter til supplerende personligt udstyr. Er din lægeattest ikke opdateret skal den også fornys.

Varighed: Kurset er et aftenkursus, der afholdes hver torsdag gennem en periode på cirka 2 måneder. Dertil skal bruges tid til dykkerture undervejs.

Frekvens: Kurset afholdes efter behov.

OBS! Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde kurser for tiden.

Har du spørgsmål omkring CMAS uddannelsen, er du velkommen til at ringe til instruktør og uddannelsesformand Allan Nielsen på 3077 2544 eller e-maile til uddannelsesformand@gsdk.dk.

Du kan også læse om uddannelsen og certifikatet hos Sportsdykkerforbundet her.

CMAS 3

Dette er vores videregående dykkeruddannelse, der bringer dykkeren op på et avanceret niveau.

Med dette certifikat kan du dykke med en makker ned til 56 meters dybde.

Du lærer avanceret dykning, om dykkersikkerhed, dykkerledelse, avanceret teori og brug af avanceret udstyr. Du kan endvidere senere videreuddanne dig til dykkerinstruktør.

Adgangskrav:  Du skal være mindst 18 år, og skal have et CMAS 2 eller tilsvarende certifikat. Du skal desuden have en betydelig erfaring med dykning i form af mindst 50 dyk heraf 25 dyk dybere end 30 meter.

Pris: Kurset koster 1.500 kroner hvortil der kommer udgifter til DSF’s uddannelsespakke (550 Kr.) og speedbådscertifikat (cirka 1200 Kr.). Er din lægeattest ikke opdateret skal den også fornys.

Varighed: Kurset er et aftenkursus, der afholdes periodevis torsdage og weekend dage gennem en periode på 2-3 måneder. Dertil skal bruges tid i svømmehallen og til dykkerture undervejs.

Frekvens: Kurset afholdes efter behov.

OBS! Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde kurser for tiden

Har du spørgsmål omkring CMAS uddannelsen, er du velkommen til at ringe til instruktør og uddannelsesformand Allan Nielsen på 3077 2544 eller emaile til uddannelsesformand@gsdk.dk.

Du kan også læse om uddannelsen og certifikatet hos Sportsdykkerforbundet her.

Vragdykker 1 kursus

Dette er vores basiskursus til dykkere med særlig interesse for vrag.

Med dette certifikat bliver du bedre til færdes omkring vrag, og vi gennemgår jura, vragtyper, teknikker osv.

Adgangskrav:  Du skal have et CMAS 1 eller tilsvarende certifikat.

Pris: Kurset koster 200 kroner samt udgifter i forbindelse med 2 dyk.

Varighed: Kurset afvikles over en weekend med 4-6 timers teori og to praktiske dyk.

Frekvens: Kurset afholdes cirka en til to gange om året efter behov.

Har du spørgsmål omkring kurset, er du velkommen til at ringe til instruktør og uddannelsesformand Allan Nielsen på 3077 2544 eller emaile til uddannelsesformand@gsdk.dk.